Kilenc új hulladékszállító járművet kapott a Társulás

  1. By Ági
  2. On máj.07.2019
  3. In
  4. With

Az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás közel 1,2 milliárd vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. A KEHOP-3.2.1-15-2017-0002 azonosítószámú projektnek köszönhetően november végén 9 új hulladékszállító járművet adtak át a Társulás részére.

Az átadón jelen volt az Eurotrade Kft. képviseletében Szűcs Attila ügyvezető igazgató, Gémesi György, az önkormányzati társulás ügyvezető elnöke és Gyenes Szilárd, a regionális hulladékgazdálkodási rendszert üzemeltető Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. mb. ügyvezető igazgatója.

Az új gépjárműveknek köszönhetően a flotta gyarapodik, így a szállítás tervezhetőbbé válik a jövőben. A régebbi gépjárművek műszaki állapota folyamatosan romlik, ugyanakkor az új eszközök érkezésével lehetőség nyílik karbantartásukra, így növekszik a szállítás hatékonysága. Az új járművek segítségével korszerűbb és biztonságosabb hulladékkezelés áll rendelkezésre a Társulás területén élő 330 ezer lakos számára.

Az Európai Unió által 90.225563%-ban támogatott beruházás megvalósulásával a térség nem csak nyugati-európai mintát képviselő, sokrétű és kiemelkedő hulladékgazdálkodási rendszert épít ki, hanem jelentős mérföldkövet ér el a térség fejlődésében.

További projekthírek

Lakossági tájékoztató szórólapokat osztottak a hulladékgazdálkodás fejlesztésével kapcsolatosan Északkelet-Pest és Nógrád megyében

Médiamegjelenésünk a Nógrád Megyei Hírlapban és a Magyar Hírlapban

Sajtónyilvános nyitórendezvényünk

A Társulás támogatást nyert a hulladékgyűjtési és -kezelési rendszer fejlesztésére (sajtóközlemény, 2018. március 22.)