A Társulás támogatást nyert a hulladékgyűjtési és -kezelési rendszer fejlesztésére (sajtóközlemény, 2018. március 22.)

  1. By Ági
  2. On máj.07.2019
  3. In
  4. With

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszert vezettek be a térségben. A jelenlegi beruházással teljesül az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása is. Fejlesztjük a térségben található két hulladékkezelő központot valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát is.

A támogatás révén tovább emeljük a régió hulladékgazdálkodásának színvonalát, óvjuk a törékeny környezeti egyensúlyt.

A gyűjtés és szállítás hatékonyságát növelő beruházás keretében két tömörítőlapos, összkerékhajtású munkagép áll szolgálatba, valamint beszerzünk hét új, tömörítőlapos munkagépet is.

A szelektíven gyűjtött és lomhulladék kezelését támogató beszerzések keretében egy új anyagmozgató gép a szelektíven gyűjtött hulladék kezelését, egy bálafogóval felszerelt targonca a szelektív hulladék mozgatását végzi majd a Kerepes, Ökörtelek-völgyi központban.

A vegyes hulladék előkezelésére irányuló fejlesztés során egy 8-10 tonna/óra kapacitású RDF-et, azaz hulladékból nyert tüzelőanyagot aprító gép áll szolgálatba fel a nógrádmarcali központban.

A maradék hulladék ártalmatlanítását elősegítő beruházás részeként a Kerepes, Ökörtelek-völgyben működő deponáló bővítésének 3. üteme valósulhat meg.

Sajtóközlemény

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

Európai Unió Kohéziós Alap

BEFEKTETÉS A JÖVŐBE

SZÉCHENYI 2020

 

2018. március 22. 

 

ÉSZAK- KELET PEST ÉS NÓGRÁD MEGYEI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ÚJABB SIKERES LÉPÉSEK AZ EGYSEGES EURÓPAI SZÍNVONALÚ HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER KIÉPÍTÉSÉHEZ

Az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 1 199 999 988 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. Az 1 330 000 000 Ft összköltségű fejlesztés tovább tökéletesíti az elmúlt évek eredményes beruházásait, új környezetbarát hulladékgyűjtési és kezelési rendszert megvalósítva.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a térségben egy európai szintű hulladékgazdálkodás került bevezetésre az érintett önkormányzatok segitségével. A jelenlegi beruházás ezt egészíti ki, megvalósulásával teljesül az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása is. Fejlesztik a térségben található két hulladékkezelő központot valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát is. A támogatás révén tovább emeljük a régió hulladékgazdálkodásának színvonalát, óvjuk a törékeny környezeti egyensúlyt. A gyűjtés és szállítás hatékonyságát növelő beruházás Két tömörítőlapos, összkerékhajtású munkagép áll szolgálatba, valamint het új, tömörítőlapos munkagép is beszerzésre kerül. A szelektíven gyűjtött és lomhulladék kezelését támogató beszerzések Egy új anyagmozgató gép a szelektíven gyűjtött hulladék kezelését, egy bálafogóval felszerelt targonca a szelektív hulladék mozgatását végzi a kerepesi központban. A Vegyes hulladék előkezelésére irányuló fejlesztés Egy 8-10 tonna/óra kapacitású RDF-et, azaz hulladékból nyert tüzelőanyagot aprító gépet szerelnek fel a nógrádmarcali központban. A maradék hulladék ártalmatlanítását elősegítő beruházás A Kerepes, Ökörtelek-völgyben működő deponáló bővítésének 3. üteme valósulhat meg.

További információ kérhető:

pr@nfp.hu email címen

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás területén

KEHOP-3.2.1-15-2017-00020

 

További projekthírek

Kilenc új hulladékszállító járművet kapott a Társulás

Lakossági tájékoztató szórólapokat osztottak a hulladékgazdálkodás fejlesztésével kapcsolatosan Északkelet-Pest és Nógrád megyében

Médiamegjelenésünk a Nógrád Megyei Hírlapban és a Magyar Hírlapban

Sajtónyilvános nyitórendezvényünk