A Társulás támogatást nyert a hulladékgyűjtési és -kezelési rendszer fejlesztésére (sajtóközlemény, 2018. március 22.)

  1. By Ági
  2. On máj.07.2019
  3. In
  4. With

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszert vezettek be a térségben. A jelenlegi beruházással teljesül az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása is. Fejlesztjük a térségben található két hulladékkezelő központot valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát is.

A támogatás révén tovább emeljük a régió hulladékgazdálkodásának színvonalát, óvjuk a törékeny környezeti egyensúlyt.

A gyűjtés és szállítás hatékonyságát növelő beruházás keretében két tömörítőlapos, összkerékhajtású munkagép áll szolgálatba, valamint beszerzünk hét új, tömörítőlapos munkagépet is.

A szelektíven gyűjtött és lomhulladék kezelését támogató beszerzések keretében egy új anyagmozgató gép a szelektíven gyűjtött hulladék kezelését, egy bálafogóval felszerelt targonca a szelektív hulladék mozgatását végzi majd a Kerepes, Ökörtelek-völgyi központban.

A vegyes hulladék előkezelésére irányuló fejlesztés során egy 8-10 tonna/óra kapacitású RDF-et, azaz hulladékból nyert tüzelőanyagot aprító gép áll szolgálatba fel a nógrádmarcali központban.

A maradék hulladék ártalmatlanítását elősegítő beruházás részeként a Kerepes, Ökörtelek-völgyben működő deponáló bővítésének 3. üteme valósulhat meg.

További projekthírek

Kilenc új hulladékszállító járművet kapott a Társulás

Lakossági tájékoztató szórólapokat osztottak a hulladékgazdálkodás fejlesztésével kapcsolatosan Északkelet-Pest és Nógrád megyében

Médiamegjelenésünk a Nógrád Megyei Hírlapban és a Magyar Hírlapban

Sajtónyilvános nyitórendezvényünk